A napszemüveg női típusa a sláger a nyáron

Legyen egy napszemüveg női vagy férfi felhasználásra szánva, a lényeg ugyanaz

Nem számít, hogy egy napszemüveg női vagy férfi, a kiindulási pont, a viselés fontossága mindkét nem esetében fontos. A napszemüveg nem csak divat, hanem egy nagyon fontos Nap elleni védekezési eszköz. A napsugár erejét csökkenti, egy részét vissza is veri, illetve szűrőhatásának hála a megfelelő védelmet biztosítja a káros UV-sugárzás ellen. Ezért is olyan fontos a napszemüveg női és férfi fajtájánál is a megfelelő minőség. Csak ellenőrzött darabokat vásároljunk megbízható helyről, különben nem hogy védelmet nem kapunk, még ronthatunk is a fény káros hatásán. A szemünk természetes módon, összehúzódott izmokkal, hunyorgással védekezik a Nap ellen, azonban ha egy nem megfelelő napszemüveget választunk, ez a reflex elmúlik, és kitesszük a látásunkat a Napnak.

A napszemüveg női története

A napszemüveget nem mindig hordták divat-okokból. Már az ókori Kínában is ismerhették egy elődjét, azonban a mai értelemben vett napszemüveg női felhasználásra még hosszú évszázadokon keresztül nem került, tulajdonképpen a mai napszemüveg elődje a második világháborúban pilóták által használt színezett lencséjű szemüveg volt, divatba kerülése pedig talán John Lennon sokak által ismert kerek szemüvegével teljesedett ki, ami az egész hippi korszak meghatározó darabja lett. Habár a kerek szemüveg az elmúlt időben nem tartozott a legdivatosabb termékek közé, ma már bátran viselhetjük az ilyen retro-darabokat is, hiszen egyre többen választják a gyakorlatilag mindenkihez illő darabokat.

A napszemüveg női használatra

Milyen a jó napszemüveg női felhasználásra? Valami, ami jó minőségével segíti a természetes UV-szűrést még hatásosabbá, miközben a szemünknek is megkönnyebbülést nyújt azáltal, hogy nem kell folyton összehúzva lennie. Sokszor a napszemüveg még akkor sem elég, hogyha jó minőségű. Fontos az is ugyanis, hogy megfelelő távolságban legyen a szemtől a szemüveg, így kellő takarást nyújtson. Ha esetleg valakinek nem tetszenek az olyan szemüvegek azonban, amik ennyire eltakarják az ember arcát, az is nagyon jó megoldás lehet, hogyha egy simlideres sapkát vagy kalapot viselünk a fejünkön. Így nem csak a káros UV-sugárzás ellen leszünk képesek védekezni, hanem még a napszúrástól is megóvhatjuk magunkat. A napszemüveg női kivitelében persze nem csak azt nézzük, hogy megfelelő védelmet nyújt-e az adott darab. Fontos a forma, a szín, hogy mit sugall. A divat nagyban befolyásolja a boltok polcaira kerülő darabokat, de az én tanácsom az, hogy mindenki inkább olyat válasszon, ami jól áll neki, illeszkedik az arcformájához és a stílusához is, még ha az nem is éppen az adott trend legfrissebb darabja. Ha majd hosszú évek múlva visszanézzük a nyári képeinket, biztosan nem egy olyan szemüveget szeretnénk magunkon látni, ami rosszul állt, bár akkor divatosnak számított, helyette egy olyan napszemüveget szeretnénk látni, ami kiemelte az arcunkat annak ellenére is, hogy a szemünket eltakarta.

A napszemüveg női praktikái, avagy a napszemüveg és a pszichológia mögötte

A test és az arc bizonyos területeinek eltakarása sok kultúrában és nemzetnél fontos érték, és jelentéssel bír. A napszemüveg habár csak egy szezonális termék, megvan a maga hatásköre, ami miatt méltán olyan népszerű, hogy mindenki szereti hordani. A napszemüveg női formákat emel ki az alakjával, a díszítéssel, ugyanakkor üzenetet is küld az emberiség többé része felé. Akárcsak az öltözködésünkkel, így is tudunk üzenetet közvetíteni, hiszen lehetünk lazák, bulisak, komolyak, irigylésre méltó dívák is egy megfelelő darab kiválasztásával. A szemüveg ápol és eltakar, elrejti a pillantásunkat a nyári melegben, gyakorlatilag olvashatatlanná teszi a pillantásunkat, ami egy nyári flört során még előnyökkel is bírhat. Most végre az introvertáltak is bátrabban mehetnek társaságba, a napszemüveg egy falat képez az ember és a társaság között, így sokkal bátrabb, sokkal beszédesebb lehet még a hallgatagabb barátunk is. Ezt nem a nyári meleg teszi, hanem a napszemüveg! Habár sokszor ez az előny éppen hátrány, hogyha mi magunk szeretnénk valaki mimikájából kiolvasni bizonyos jeleket, a nyár már csak ilyen. Napszemüveg mögé rejtjük a kialvatlanságot, a táskákat a szem alatt, egy-egy rossz helyen nőtt pattanást és az érzelmeinket is. Így tehát mindenkinek érdemes beszereznie egy ilyen remek darabot, amíg még tart a nyár, és élvezettel hordhatjuk. Az igazán jó napszemüvegnek női vagy férfi darabokról is legyen szó, nem árt az aktív használat, túrázhatunk, úszhatunk bennük, bármilyen sportot is végezzünk, szilárdan a fejünkön fog maradni. És ha már itt tartunk, egy csinos darab bármilyen nyári szettet új szintre képes emelni, ezért nem érdemes ezt a kiegészítőt sem otthon hagyni, hogyha egy kis délutáni kiruccanásra vagy a strandra tervezünk menni. És hogy milyen napszemüveg áll jól egy adott arcformához? Ennek a kiderítése egyszerűbb, mint azt az ember elsőre hinné, ezzel a tudással pedig bátran merjünk online is napszemüveget választani.