Az ügyvéd ajánló lényege

Az ügyvéd ajánló lényegében egy olyan információs pont, ami folyamatosan monitorozza az általa ajánlott szakemberek – jelen esetben ügyvédek – megbízhatóságát és munkájának minőségét. Az ügyvéd ajánló így lehetőséget nyújt arra, hogy jogi eljárások esetén a szakma legjobbjai álljanak Ön mögött védőként, vagy jogi képviselőként. Milyen szép is volna, ha az emberek közelgő jogvitáik előtt körbe néznének a jogászok és ügyvédek piacán, hogy megtalálják számukra a legmegfelelőbbet. Az ügyvéd ajánló tulajdonképpen egy ilyen piac kialakítására tesz kísérletet, ahol a kereslet találkozik a kínálattal. A kereslet természetesen maga az igény egy valamilyen szakterületen járatos, és kipróbált ügyvédre; a kínálat pedig az az információhalmaz, ami a legkülönbözőbb jogi szakterületek képviselőit gyűjti egybe és folyamatosan minősíti őket az új ügyfelek tapasztalatait napról-napra felhasználva. Ennek eredményeképpen az ügyvéd ajánló palettáján csak és kizárólag olyan ügyvédek neve szerepel, akik folyamatosan a legjobbak, így nem érheti kellemetlen meglepetés az ügyvéd ajánló szolgáltatását igénybe vevő ügyfeleket.

Miért jó az ügyvéd ajánló?

Az ügyvéd ajánló szolgáltatásának: www.ugyvedajanlo.hu nagyszerűsége mellett sok érv áll. A legfőbb talán az, hogy ingyenesen látja el egy olyan információs bázis szerepét, ahol jogi problémával küzdő ügyfelek találhatják meg a számukra legjobb ügyvédet. Ez rengeteg időt és pénzt képes megtakarítani, hiszen nem nekünk kell keresgélni az ügyvédek ezrei közül a legmegfelelőbbet, és mentesülünk az esetleges rossz választás okozta pénz és időkiesés, valamint a csalódás élménye alól is. Köztudomású, hogy a nem megfelelő jogi képviselet akár a többszörösére is képes elnyújtani egy amúgy nem túl bonyolult jogi eljárás időtartamát. Márpedig akinek volt már bármilyen bírósági pere, az pontosan tudja, hogy mennyire akar utána több ízben visszajárkálni tárgyalásokra. Természetesen senki sem. Ez alól nyilván kivételt képeznek a szakemberek és az ott dolgozók, meg mondjuk azok, akiknek az a perveziójuk, hogy folyamatosan perelnek másokat. Ez utóbbi csoport tagjai érdekesmód valamilyen különös késztetést éreznek arra, hogy a jogrendszer minden lehetséges eljárásmódját élőben kipróbálják egy embertársukon, nem véve tudomást arról, hogy milyen hatással van ez a másikra.

ügyvéd ajánló

Az ügyvéd ajánló lehetőségei

Amellett, hogy felsorakoztatja a szakma legjobbjait, az ügyvéd ajánló a szóba jöhető jogi szakterületek teljes skáláját közrefogja, legyen szó általános polgári perekről, egy válásról, egy örökösödési vitáról, vagy éppen egy büntetőjogi perről. A honlapon a név és a telefonszám megadása mellett néhány mondatban összefoglalva, hogy mire keresnek szakembert, az érdeklődők számára az érintett jogi szakterület legjobbjai közül kiválasztja az, vagy azokat, akik éppen ráérnek az ügyünkkel foglalkozni. Ezzel óriási terhet vesznek le az ügyfél válláról, mert nem neki kell felhajtani az ügyvédet, valamint nagy szolgálatot tesz a rendszer az ügyvédi szakmában dolgozóknak is, hiszen az erőforrások átcsoportosításának lehetőségével egy sokkal kiegyensúlyozottabb szakember-leterheltséget képes előidézni, vagy megközelíteni azt. Hiszen nem mindegy az sem, hogy egy ügyvéd három ügyének lezárását követően hajlandó lesz-e még emberekkel foglalkozni, vagy pedig elmegy hegyi remetének, mert nem bírja a gyűrődést. Óriási segítség ez mindkét félnek, hiszen az ügyfél időt, pénzt és fáradtságot takarít meg magának, míg az ügyvéd-kollegák fizető ügyfelekkel lesznek gazdagabbak éppen üresjáratos óráikban.