Greenbox stúdió bérlés

A greenbox stúdió bérlés egy meglehetősen modern, ám egyre közkedveltebb műfaja a képek készítésének. Az mai filmes szakma jól ismeri egy greenbox stúdió bérlés szükségét és annak kézenfekvő előnyeit is.

A greenbox stúdió bérlés előnyei

Egy greenbox stúdió bérlés lehetővé teszi a greenbox képkészítési technológia műtermi alkalmazását. A technológia lényege azon az egyszerű tényen alapul, hogy a számítógépes grafikai szoftverek sokkal könnyebben kezelik a törlési funkciókat, hogyha a törlendő képterületek, vagy területrészek erősen elütnek a meghagyni kívánt, fontos képrészektől. Ennek megfelelően ez a technológia hagyományosan és a leggyakrabban egy élénk, már-már rikító zöld színárnyalatot választ minden ilyen munka hátterének. Ezt a sajátosságot már évtizedek óta alkalmazza a filmes szakma és bár tudjuk, hogy a számítógépes effektek önmagukban nem számítanak olcsó mulatságnak, mégis sokkal olcsóbb ilyen hátterekkel berendezett stúdiókban felvenni a jeleneteket, és számítógépes háttereket létrehozni, mintha azokat a háttereket valóban fizikailag fel is építenék, vagy méregdrágán eredeti helyszíneken forgatnának le mindent. A nemlétező, képzeletbeli helyszínekről pedig ne is beszéljünk. Csak idő kérdése volt, hogy ez az ötlet mikor robban be a nem mozgóképes világba és mikor kezdik el fotósok is alkalmazni. A technológia és annak környezete napjainkban így már nem csak a nagy filmstúdiók speciális műhelye, hanem előszeretettel alkalmazzák a kereskedelmi televíziók és egyéb reklámfilmek készítése esetén is, ahogy a fényképészek és fotósok is igyekeznek kiaknázni a módszer nyújtotta vitathatatlan előnyöket.

greenbox stúdió bérlés

Mit nyújt egy korrekt greenbox stúdió bérlés?

A greenbox stúdió bérlés előnyei közé tartoznak a jó minőségű greenbox vásznak, amelyek sosem hullámosan, hanem gondosan előkészítve, tehát kifeszítve várják, hogy leforgassák, vagy megkomponálják előttük a megálmodott jelenetet. A több darabból álló hátterek illeszkedése varrásmentes, hogy kevesebb legyen velük az utómunka. Anyaguk strapabíró, a mindennapi használat során sem gyűrődik meg és el sem szakad a hétköznapi terhelések során. Egy greenbox stúdió bérlés www.g3studio.hu segítségével nyugodtan és profi módon forgathat akár minőségi reklámfilmeket is, de kiválóan alkalmas kreatív fotózásokra, oktatási anyagok készítésére és néhány alakos beszélgetések, interjúk és előadások felvételére, ahol a zöld háttér segítségével bármilyen vizuális effektet és képzeletbeli helyszínt is megvalósíthat.

Mennyibe kerül egy greenbox stúdió bérlés?

A greenbox stúdió bérlés során filmstúdió minőséget kaphat egy fotóstúdió árszintjén, ami rendkívül vonzó ajánlat, hiszen így nem egy televízió stúdióját kell kibérelnie sokkal drágábban. Az árak többnyire tartalmazzák a stúdió bérleti díja mellett a zöld vásznak használati díját, valamint a stúdió greenbox-termének alapvető felszereltségét képező megvilágosító eszközöket. Természetesen érdemes előre tájékozódni, hogy egy greenbox stúdió bérlés témájában mennyi pénzért mit kapunk, így nem érhet bennünket meglepetés.

A stúdiók személyzete szívesen felvilágosít minket az elérhető eszközök és berendezések (pl.: reflektorok, vakuk többféle teljesítménnyel, hátterek, panelek a legkülönbözőbb méretben, stb.) arzenáljáról, így minden szükséges eszköz kéznél lesz, hogy jó minőségű képek szülessenek, legyen az álló, vagy mozgókép.