Megéri a gépkocsi bérlés Budapesten?

Milyen tapasztalatokat szereztem a gépkocsi bérlés budapesti kipróbálásával?

A gépkocsi bérlés Budapesten több szempontból is más, mint vidéken. Egyrészt, itt a belvárosban talán még kevesebb autókölcsönzőt lehet megtalálni, mint a vidéki nagyobb városokban. Itt az emberek vagy rendelkeznek saját gépjárművel, vagy ellenkezőleg, egyáltalán nem is tudnak vezetni vagy a tömegközlekedést választják. A fővárosban valóban könnyedén el lehet jutni egyik helyről a másikra több lehetőséggel is akár, azonban számos lehetőség adódik, amikor mégis gépjárműre lenne szüksége az embernek, így ezekről is érdemes néhány szót ejteni.

Amikor szükségessé válik a gépkocsi bérlés Budapesten

Habár a tömegközlekedés nem csak gyors és olcsó megoldás, de környezetbarát alternatívája is az utazásnak. Remek tehát, hogy van egy ilyen lehetősége az embernek a fővárosban, hiszen ez a vidéki falvak és városok esetében nem mindig van így. Sokaknak óránként, kétóránként van lehetősége csak a közlekedésre, ezért vidéken sokkal ésszerűbb is, hogy sok ember tart otthon autót. Azonban a fővárosi embernek is számos esetben lehet szüksége gépjárműre. Mégsem éri meg sajátot vásárolnia, ha csak akkor fordul ilyen elő, ha az ember a szüleihez, külön élő gyerekeihez utazna le, valamilyen távolabbi helyszínen elhelyezkedő projekten fog dolgozni, vagy éppen nyaralást tervez, ahová kocsival is el lehet jutni. Ilyenkor az ember legjobb barátja a gépkocsi bérlés Budapesten is.

Kérdés természetesen az, hogy milyen használati gyakoriságnál éri meg az embernek a saját gépjármű, és mikor jár jobban a kölcsönzési költségekkel, ezért a következő pontban azt mérlegeljük, hogy mi az, amit ennek a kiszámításához figyelembe kell az embernek vennie.

A gépkocsi bérlés Budapesten: mikor éri meg?

Munkahelyére naponta járművel bejáró emberek számára nem is kérdés, hogy a saját jármű megléte létfontosságú. Számukra kell egy biztos pont, egy állandó szállítóeszköz, amely a saját igényeik szerint juttatja el őket egyik helyről a másikra. Ez lehet azért, mert túl sok mindent visznek magukkal, vagy a munkahely könnyebben megközelíthető autóval, esetleg a többi szállítóeszköz hiánya veszi rá az embert, hogy egy ilyen nagy értékkel rendelkező tulajdont szerezzen. Sokan pusztán kényelmi okokból szavaznak a saját járműre, amely szintén teljesen érthető, valid oka egy gépjármű megvásárlásának. Mások azonban nem birtokolnak saját járművet. Az ilyen emberek száma jelentős mértékben éppen a fővárosban él, ahol nem csak a sok alternatíva miatt alakul ki ez a helyzet, de a nehézkes parkolási lehetőség és az állandósult dugók szintén megnehezítenék a személyautóval való közlekedést. Mindkét típusú embernek lehet azonban szüksége a gépkocsi bérlés budapesti szolgáltatására.

Előbbinek, a kocsitulajdonosnak olyan esetben jöhet jól a gépkocsi bérlés Budapesten, ha a saját járműve éppen szervizbe került, és ő fennmaradó időre nem tud magának egy másik kocsit szerezni. Ilyenkor az ember sosem lehet abban, pontosan mikor is kapja vissza a járművet, így más megoldások után kell néznie. Ilyenkor akár 2-3 napra is megéri az embernek a gépkocsi bérlés Budapesten éppúgy, mint vidéki embernek. A gépkocsi bérlés Budapesten leginkább azonban olyan emberek veszik igénybe, akik valamilyen megfontolásból nem vásároltak saját gépjárművet, de nekik is sokszor lehet szükségük autóra. Fontos kérdés tehát, hogy milyen költségekkel kell számolnunk egyik és másik variáns esetében.

A saját autó fenntartása nem kis költségeket rejt magában. Ilyen például önmagában a megvásárlás, esetleg a névátírás, a különböző vizsgáztatások és rendszeres ellenőrzések, a téli- és nyárigumik cseréje, a kötelező felszerelések megléte, illetve a karbantartásról se feledkezzünk el. Kötelező biztosítást is kell váltanunk saját gépjármű esetén, mindezek mellett mégis van olyan használati gyakoriság, amikor megéri a saját autó.

A gépkocsi bérlés Budapest városában és számos vidéki városban és községben elérhető lehetőség, ahol csupán a bérleti díj terheli a kölcsönzőt, illetve a CASCO-ról és a tank állapotáról érdeklődhetünk még, de ezek felett nem kell sem a karbantartását fizetnünk az autónak, sem a vásárlással és kötelező vizsgáztatásokkal járó díjat saját magunknak állni, mi gyakorlatilag csak vezetni fogjuk azt, ami sok előnyt jelent, hiszen a felelősség sokkal kevesebb. Amikor szükségünk van egy kocsira, nem kell attól tartanunk, hogy otthon esetleg nem fog elindulni az autó, olyan régen ültünk már bele, ehelyett egy folytonosan ellenőrzött gépjárműbe ülhetünk bele nyugodt szívvel, ami sokat jelent a biztonság szempontjából is.

Hűtőkocsi kölcsönzés

Megéri tehát a gépkocsi bérlés Budapesten?

Én határozottan azt mondanám, hogy igen. Nagyon sok pozitív tapasztalatot hallani a gépkocsi bérlésről Budapesten és vidéken is, ráadásul nem csak gépjárművekről van itt szó, kisebb teherautókra is lehet időnként szüksége az embernek, de hűtőkocsit épp úgy lehetőségünk van kölcsönözni, mint egy családi autót. Így saját gépjárműre nem is lesz szükség, a mindennapokhoz választhatjuk a környezetbarátibb tömegközlekedést is.