Ruhatisztítás felsőfokon

Sziasztok. Nagyon sok kutyabarát ismeri és olvassa a blogomat amely a belvárosi kutyatartásról és annak ezernyi rejtelméről szól. Most ebben a cikkben azonban eltérően a szokásaimtól nem kutyákról, hanem a ruhatisztítás rejtelmeiről fogok írni. Igen, jól olvassátok. Nem őrültem meg, de aki kutyatulajdonosként nem élte át már ezerszer a mennyire lettünk koszosak, és nagyon sokszor a lehető legrosszabb pillanatban és a lehető legkedveltebb ruhánkkal kapcsolatban, az valószínűleg plüss kutyát tart otthon. Ezért akartam ezt a cikket ennek a témakörnek szentelni.

Ruhatisztítás a belvárosban

Én a IX. kerületben lakom, ahol elég sok kutyafuttató rész van. Egyik sétám alkalmával futottam bele az Óceán Tisztítószalonba, ahova csak a puszta kíváncsiság vitt be. Érdeklődtem árakról, a szolgáltatásokról, hogyan történik a ruhatisztítás, stb. És lássatok csodát egy hihetetlenül profi és kedves személyzetbe futottam. Olyan átéléssel meséltek a ruhatisztítás legapróbb fortélyairól és minden apró részletről, hogy onnantól nem volt kérdés, hogy ki fogom próbálni őket.

ruhatisztítás

Ruhatisztítás a hétköznapokban

Így is tettem és a következő héten, lementem hozzájuk egy zsák baromira koszos ruhával. Szégyellem, de volt köztük olyan is, amely már egy hónapos volt, csak egyszerűen elfelejtettem kimosni otthon. Mondjuk az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy az otthoni ruhatisztítás ilyen kutyás cuccok esetében szerintem sosem tökéletes, ezért is akartam kipróbálni az Óceán Tisztítószalon szolgáltatását. Tehát. Levittem a zsák ruhát és kicsomagoláskor a vezető, úgy vette át őket, mintha éppen egy patyolat tiszta babaruhát adtam volna és nem egy brutálisan koszos ruha halmot.

Elmondta, hogy ő már semmin sem lepődik meg, és isteni igazából több év tapasztalat után, már tökéletesen tudja mire képesek a gépeik és azt a koszt, amit a ruhatisztítás során nem tudná kiszedni, azt előre jelzi, hogy véletlenül se legyen csalódás a megrendelő részéről. Ez szörnyen szimpatikus volt tőle, hogy ennyire nyíltan és őszintén elmondta. Meglepődtem, az összes ruhát bevette és azt mondta másnap mehetek is értük, de ha a részletekre vagy kíváncsi, itt megnézheted: http://www.oceantisztitoszalon.hu/szolgaltatasok. Na, ez volt a sokadik kellemes csalódás, hogy ennyire gyorsan kész lesznek a ruháim.
Amikor másnap délután megérkeztem, egy gyönyörűen összekészített ruha halom várt, amikre gyakorlatilag rá sem ismertem. Én ugyebár az otthoni mosás-teregetés-vasalás kombót ismerem, ahol valahogy nem ilyen a végeredmény. Olyan állapotban, színekben pompázva kaptam vissza a ruháimat, hogy meg is kérdeztem, hogy tutti nem keverte össze valamilyen üzletasszony ruháival? Gyerekek, el voltam ájulva. Sosem gondoltam, hogy a ruhatisztítás az ennyire különbözik az otthoni mosástól. Hát most már megtanultam, hogy igen! Vannak dolgok, amiket továbbra is otthon fogok mosni, de az biztos, hogy a nagyon durván koszos vagy éppen kényes ruhadarabjaimat mostantól csak és kizárólag az Óceán Tisztítószalonba fogom vinni. Ajánlom nektek tiszta szívvel.