Szájmaszk, a vírus elleni védelem

Az orvosi szájmaszk, mely megvéd a léguti fertőzésektől

Alapvetően már nyilván tudatosítottuk magunkban, hogy annak ellenére, hogy még mindig nem lehetünk teljesen biztosak a vírus veszély faktorával és azzal, hogy valójában mennyire veszélyes is ránk nézve mégis az életünket olyan mértékben befolyásolja, hogy már szinte teljesen felborítja azt. Én személy szerint úgy gondolom, hogy mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy az adott vírust megfékezzük és fel vegyük a harcot ellene, ugyanis amennyiben ezt nem tesszük meg és hagyjuk szabadon terjedni, valószínűleg annak számos beláthatatlan következménye lesz. Így ha kell orvosi szájmaszk ahhoz, hogy csak minimálisan is, de megfékezzük, a vírus terjedését akkor tegyük ezt és vegyük fel ilyen módon a harcot a vírus terjedése ellen. Az alábbiakban némi útmutatást szeretnék írni az orvosi szájmaszkok használatáról illetve funkciójáról, ugyanis ezek a maszkok nem olyan jellegű egyszer használatos eldobhatós maszkok, hanem szűrővel ellátott, a maga kategóriájában csúcs minőségűnek bizonyult maszkok. Az alábbiakban erről írnék röviden.

Az orvosi szájmaszkokról általában

Az orvosi szájmaszkok alapvetően komoly védelmet nyújtanak a levegőben terjedő baktériumok ellen, vagyis minden olyan nemű légúti fertőzéssel szemben, mely főleg az őszi-téli időszakban megtámadhatja a szervezetünket. Egészen elképesztő, de az orvosi szájmaszkok olyan szintű védelemmel rendelkeznek, hogy képesek a levegőben terjedő baktériumok, illetve vírusok 95%-át kiszűrni és olyan szinte bomba biztos védelmet nyújtani a megbetegedésekkel szemben, hogy az már szinte maximálisan biztosít afelől, hogy kiküszöböljük a légúti fertőzéseket. Alapvetően az adott maszk felszerelése abszolút biztonságos és viszonylag a körülményekhez képest kényelmesen hordható. A maszk alapjáraton egy összehajtható, orrcsipesszel és professzionális szűrővel ellátott légzésvédő, két körbefutó latexmentes gumi fejpánttal, mely segítséget nyújt nekünk ahhoz, hogy rögzíteni tudjuk a fejünkre az adott maszkot, ezáltal aránylag kényelmesen legyen viselhető a mindennapok során. A rögzíthető guminak és a szűrőnek köszönhetően egyszerűen és biztonságosan felhelyezhető és hosszabb időn keresztül kényelmesen viselhető. A maszkot abszolút nem javallott mosni, hanem amikor már úgy érezzük, hogy nem olyan higiénikus annak a hordása akkor azonnali lecserélhetőség javasolt, nem pedig otthoni sterilizálás. Fontos arra oda figyelni, hogy amennyiben a szűrő rész elkoszolódott, megsérült vagy esetleg úgy érezzük, hogy az adott maszkon keresztül érezhetően nehéz a légzés, cseréljük le a maszkot, hiszen amennyiben ez áll fent, akkor a maszk már nem igazán nyújt olyan védelmet, melyre szükségünk lenne a mindennapok során. Fontos tanács még szintén, hogy Az orvosi szájmaszk tisztaságának és higiénikusságának megőrzése érdekében kerüljük a belső részek kézzel való érintését és minden egyes használat előtt mossunk alaposan kezet ne csupán szappannal, hanem kézfertőtlenítővel is, hogy ezek után sterilizálva tudjunk hozzá érni a maszkunkhoz. Én alapvetően a LedGuru orvosi szájmaszk kínálatában jutottam hozzá, de valószínűleg még számos egyéb helyen is elérhető az adott maszk típus.

Az orvosi szájmaszk helyes hordása

Az orvosi szájmaszk helyes hordásáról is szeretnék pár szóban beszélni, ugyanis alapvetően gyakori jelenség, hogy a legtöbb ember szándékosan vagy szándékolatlanul, de nem helyes módon hordja a maszkot, hanem abszolút olyan módon mely által semmit nem ér a viselése. Az első és legfontosabb tanács, amit már az imént is említettem, hogy a maszk felhelyezése előtt mossunk kezet. A második legfontosabb és egyben a legkevésbé betartott szabály, hogy a maszk felhelyezésekor figyeljünk, hogy az orrunkat és a szánkat is elfedje és ne csak a szánkat, ugyanis amennyiben így hordanánk akkor abszolút semmi értelme a viselésének. Továbbá fontos arra is figyelni, hogy ügyeljünk rá, hogy a kemény gumipánt ne szorítsa fülünket, illetve ajánlatos rá csomót kötni, hogy ne szorítsa el a fülünket- így fixálni tudjuk, a méretet A maszk használata közben kerüljük a maszk megérintését, hiszen ezzel baktériumokat juttathatunk a felületére. Végül, pedig de nem utol sorban nyomatékosan ajánljuk az adott maszk viselését zárt, és emberekkel zsúfolt térben, orvosi rendelőben, tömegközlekedési eszközökön továbbá bármilyen olyan területen ahol esetleg emberekkel érintkeznénk tömegesen.

Én személy szerint úgy gondolom, hogy az orvosi szájmaszk az egyik legkiválóbb maszk típus, amit be lehet szerezni az adott helyzetben. Akit bővebben érdekelnének az N95 maszkok, azok nézzenek utána, hogy milyen fantasztikus védelmet tudnak nyújtani a légutakon terjedő megbetegedésekkel szemben az adott orvosi szájmaszk típusok.